Reilua peliä rasteilla

Suunnistusliitto toteuttaa omaa laajaa eettistä ohjelmaa, Reilua peliä rasteilla, jonka tavoitteena on kehittää lajia pitkäjänteisesti. Reilua peliä rasteilla -ohjelman keskeiset painopisteet tukevat mm. jokaisen omien tavoitteidensa mukaista harrastamista, kanssaharrastajien ja ympäristön huomioimista sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin saamista suunnistuksen kautta.

Jokaisen suunnistusseuran johtokunnan toivotaan käsittelevän Reilua peliä rasteilla aiheita ja sopivan eettisistä reitinvalinnoistaan. Johtokuntien lisäksi keskustelua eettisistä reitinvalinnoista suositellaan myös seuran edustussuunnistajien kesken, lasten ja nuorten ohjaajien kesken, kuntorastijärjestäjien keskuudessa jne.

Omia eettisiä reitinvalintojaan voi pohtia Reilua peliä rasteilla -haastekorttien tukemana. Haastekorteissa käsitellään esimerkkien avulla tilanteita, joissa jokainen voi joutua pohtimaan omia eettisiä reitinvalintojaan. Haastekorttien aihealueet käsittelevät Suunnistusliiton eettisen ohjelman perusvalintoja eri näkökulmista.