Lisenssi ja vakuutus

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kaikkien, jotka osallistuvat esimerkiksi kansallisiin kilpailuihin, tulee ostaa kilpailulupa eli lisenssi. Myös Kompassi-tapahtumien kilpasarjoja varten tulee olla voimassaoleva lisenssi. Lisenssin lisäksi on hyvä miettiä, kannattaako siihen ottaa mukaan myös vakuutus, vai kattaako lapsen tai nuoren jokin muu vakuutus suunnistuksen parissa mahdollisesti tapahtuvat loukkaantumiset ja niiden hoidot.

Edullisen lisenssin ja tapaturmavakuutuksen hankkimista suositellaan kaikille seurojen harjoitustoiminnassa mukana oleville lapsille ja nuorille, sillä tapaturmavakuutus kattaa kilpailujen lisäksi myös seurojen harjoitustoiminnan. Tarkista seurasta lisenssin hankkimiskäytännöt.

Seurojen maksut

Seurojen järjestämän lasten ja nuorten toiminnan maksut vaihtelevat seuroittain riippuen toiminnan sisällöistä. Seurojen keräämät toimintamaksut koostuvat usein seuran jäsenmaksusta ja ryhmäkohtaisista kausi- tai vuosimaksuista. Lisäksi voidaan kerätä erikseen maksuja mm. leiri- tai kilpailumatkoista niihin osallistuvilta.

Joillakin seuroilla kaikki tai osa lasten ja nuorten kilpailumaksuista, lisenssi ja urheilutapaturmavakuutus sisältyvät seuran toimintamaksuun. Suunnistusseurojen maksut ovat kaikkinensa hyvin kohtuullisella tasolla.