4.9.3 Condes

Condes on hyvin joustava ja monipuolinen kaikkia suunnistuksen lajimuotoja ja ratatyyppejä tukeva ohjelma (suunnistus, pyöräsuunnistus, hiihtosuunnistus, tarkkuussuunnistus; tavallinen rata, pistesuunnistusrata, rogainingrata, rastireitti, tukireitti). Radat voidaan luoda myös visuaalisesti ilman, että rasteja tarvitsee lisätä erikseen ensin. Radalle voidaan määritellä vapaassa järjestyksessä kierrettäviä rasteja (partiosuunnistus).

Tapahtumassa voi olla useita karttoja, jos esimerkiksi käytetään kahta eri mittakaavaista karttaa. Ne voidaan sijoittaa kahteen eri näkymään ja käyttää samoja rasteja ja ratoja molemmissa näkymissä. Eri näkymissä voidaan tarvittaessa käyttää myös omia ratasymboleiden asetuksia, muita piirroskohteita jne.

Condes tukee radoilla erilaisia lenkkejä (perhoslenkit ja salmiakit), yhden miehen viestejä sekä viestiratoja hyvin monipuolisesti.

Viestiradalle voidaan muodostaa hajontajaksoja haluttu määrä ja hajontajaksot voidaan myös kytkeä toisiinsa, jos halutaan rajoittaa hajontavaihtoehtojen lukumäärää. Hajontajakson vaihtoehdot voidaan sitoa myös osuuskohtaisesti. Joukkueiden hajontoja voidaan hallita suoraan Condesissa ja joukkueiden hajontavaihtoehdot voidaan luoda automaattisesti erilaisilla ehdoilla. Joukkuekohtaiset kartat (tai PDF:t) voidaan tulostaa suoraan Condesista, haluttaessa myös niin, että kartan kääntöpuolelle tulostetaan joukkuenumero ja osuus halutulla tavalla (personointi).

Keskeisiä eroja Condesin ja OCAD:n välillä

Tanskalainen Condes ja OCAD ovat vuosien mittaan samankaltaistuneet, mutta käyttöliittymässä on edelleen joitakin eroja esimerkiksi siinä, miten uusia ratoja luodaan.

  • Condes estää kiellettyjen rastikoodien käytön
  • Condes lunastetaan usein seurakohtaisena lisenssinä, mikä mahdollistaa monta käyttäjää seurassa yhdellä lisenssimaksulla
  • Condesissa on mahdollista sijoittaa radalle vapaassa järjestyksessä kierrettäviä rasteja (partio ym.)