Rastilippujen tulee olla lajisääntöjen mukaisia, mieluiten hyväkuntoisia ja keskenään samanvärisiä. Lainarastilipuista kannattaa tarkistaa, että niissä on lainanneen seuran nimi tai että ne ovat muuten tunnistettavissa.
Rastipukit voidaan rakentaa maastossa (ks. lukua 5.3.S), mutta myös erilaisia valmispukkeja voidaan käyttää, jolloin ne on hyvä varata valmiiksi. Erityisesti sprinttisuunnistuksessa valmiit pukit ovat parhaimmillaan, kun esimerkiksi asfaltille pukkia ei ole teknisesti helppoa toteuttaa. Myös lasikuituisia aitatolppia voidaan käyttää rastipukkeina, jos leimasinalusta on tavallista paksumpi ja siinä on reikä aitatolppaa varten.
Ratamestari tarvitsee myös viitoitusnauhaa erilaisten pakollisten ja kiellettyjen alueiden viitoitusten toteuttamiseen, ja käytännössä voi olla helpointa, että kilpailun viitoitusnauhat (lähtöviitoitus, kilpailukeskuksen aluerajaukset ym.) hankitaan keskitetysti.
Tarkkuussuunnistuksessa ratamestarin on hankittava myös sarja katselutolppia sekä viitoitusnauhaa, jolla voidaan osoittaa sektorit. Järjestettäessä usean radan kilpailuja, on katselutolpille tehtävä laput, jotka osoittavat, millä radoilla katselutolppa on käytössä ja monentenako rastina (esim. E/7, A/5 jne.). Yhden lipun tehtävissä katselutolppaa ei tarvita. Lisäksi saatetaan tarvita nauhaa, jolla osoitetaan tarkastelusektori, jos katselutolpalle näkyy muiden tehtävien lippuja.
Tarkkuussuunnistuksessa rastiliput sijoitetaan aina samassa tehtävässä (mieluiten koko kilpailussakin, ellei ole erityistä syytä) samanpituisiin keppeihin, joina voidaan käyttää myös em. lasikuituisia aitatolppia. Lisäksi kovilla alustoilla (asfaltti, avokallio) tarvitaan pidike, johon lippukeppi voidaan asentaa, jotta se ei kaadu tuulessa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi painavat reikätiilet, joulukuusen jalat tai autonvanteet.