7.3.2 Tiedonsiirtomuoto

Ratatiedot siirretään niin henkilökohtaisessa kilpailussa kuin viestikilpailussakin IOF xml 3.0-tiedostona. Jotta tiedostossa on kaikki tarvittava tieto, on ratamestarien linkitettävä käytettävät radat sarjoihin jo ratamestariohjelmassa. Ratamestari pystyy muokkaamaan XML-tiedostoa tarvittaessa myös tekstieditorilla.

Tulospalveluohjelmistojen ominaisuudet rajoittavat jonkin verran viestiratojen hajontojen nimeämistä.
Yksittäisen viestihajonnan hajontakoodi ei voi olla yli 8 merkkiä pitkä, joten hajontaradat on pystyttävä nimeämään maksimissaan 8 merkkiä pitkiksi. Viestiratamestarin on myös toimitettava esim. Excelillä kaavio suunnistajien käyttämistä hajonnoista tulospalvelulle. Hajontakaaviosta on yhdeltä vaakarivillä selvittävä kilpailijan numero sekä kunkin osuuden hajontakoodi, joka on siis sama kuin IOF xml -tiedostossa oleva hajontaradan nimi.

Kilpailun aikana tehtävät muutokset, esimerkiksi rikkoutuneen leimasimen vaihtaminen toiseen, on helpointa ilmoittaa tulospalveluun viestillä. Myös rikkoutuneen leimasimen korvaamisesta jokerileimasimella on ilmoitettava, sillä jokerileimasimen piikki on omassa kohdassaan.