Tähtiseurat

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Seuralle myönnetty Tähtimerkki on lupaus laadusta seuran nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Suunnistuksen lasten ja nuorten Tähtiseuroja on 23.

Merkki laadusta

Tähtiseurat ovat liikunnan ja urheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet Tähtimerkin tunnustukseksi laadukkaasta toiminnasta kohderyhmänsä osalta. Tähtimerkki voidaan myöntää laadukkaasta lasten ja nuorten toiminnasta, aikuisten toiminnasta ja huippu-urheilusta.

Laatutekijät ohjaavat lasten ja nuorten toiminnan kehittämistä Tähtiseura-ohjelmassa

Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat seuroja, joiden toiminnassa näkyy ilo ja innostus. Seurassa edistetään lasten ja nuorten kasvua, monipuolisia liikuntaitoja ja urheilullisia elämäntapoja. Seuran kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan kilpaillen tai harrastaen. Lisäksi Tähtiseurassa on hyvin toimiva hallinto ja seuran johtaminen tukee toimintaa. Seuran viestintä on esimerkillistä ja seuran ihmisistä ja toimijoista pidetään huolta.

Lasten ja nuorten Tähtiseuraksi voi päästä seura, joka täyttää Tähtiseura-ohjelman kaikkille osa-alueille yhteiset laatutekijät sekä lasten ja nuorten urheilun laatutekijät. Laatutekijät on määritelty yhteistyössä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa. Tähtimerkin saaminen edellyttää auditointia. 

Tutustu laatutekijöihin tarkemmin.

Tervetuloa mukaan Tähtiseura-ohjelmaan!

Mukaan kehittämispolulle voi lähteä koska tahansa ja seura voi tehdä kehittämistyötä omaan tahtiin.  Kehittämistyön alustana toimii Tähtiseura-verkkopalvelu. Tutustukaa Tähtiseura-ohjelman ensiaskeliin kehitystyön käynnistämiseksi.